Taxmanager M/V
Referentie JATM01
Dienstverband Full-time
Status Bekendmaking
Datum plaatsing dinsdag 25 januari 2011
Locatie Amsterdam
Duur Vast dienstverband
Organisatieinformatie Amsterdam

,
Website: http://
Omschrijving Wij zijn voor onze opdrachtgever op zoek naar een:

Taxmanager M/V

Organisatie
Onze opdrachtgever is één van Nederlands meest succesvolle financiële dienstverleners en biedt haar klanten een breed assortiment van producten en diensten. Van eenvoudige spaarproducten tot complexe verzekeringsproducten en financiële planning. De afdeling Group Tax is verantwoordelijk voor de belastingpositie binnen de organisatie in binnen- en buitenland. Op de afdeling werken momenteel 5 fiscaal specialisten die zich hebben gespecialiseerd in alle voor het bedrijf relevante belastingmiddelen (vennootschapsbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, assurantiebelasting etc.). Group Tax geeft in haar rol gevraagd en ongevraagd belastingadviezen aan de Raad van Bestuur en divisies. Ook verzorgt zij zelfstandig de belastingaangiften voor vennootschapsbelasting en omzetbelasting en voert zij overleg met de fiscus. Naast de fiscalisten werken binnen de afdeling 3 comptabele specialisten die onder andere de belastingpositie voor de jaarrekening bepalen en de administratie van de organisatie beheren. Daarnaast ondersteunen zij bij het opstellen van de fiscale aangiften. De algehele organisatie is fiscaal complex. Omdat banken en verzekeraars zijn vrijgesteld van omzetbelasting leidt dit vaak tot ingewikkelde kwesties met grote financiële belangen. Hierbij kan worden gedacht aan investeringsprojecten, outsourcings-projecten, joint ventures en de berekening van de pro rata (BTW). Daarnaast beschikt de organisatie over een omvangrijke vastgoed portefeuille met een breed scala aan fiscale vraagstukken.

Functiebeschrijving
Deze specialist zal zich vooral bezighouden met vraagstukken op het gebied van omzet-, overdrachts- en assurantiebelasting. Je voert je werkzaamheden in grote mate zelfstandig uit. Je rapporteert hierbij aan de Manager Group Tax en ondersteunt deze ook waar mogelijk. In samenwerking met de Manager Group Tax bestaan de taken en verantwoordelijkheden onder andere uit:

- Adviseren van Raad van bestuur, directies en divisies op het gebied van indirecte belastingen met betrekking tot transacties en producten in brede zin;
- Advisering van de afdeling vastgoed bij ontwikkeling en acquisitie trajecten;
- Opzetten en handhaven van een Tax Control Framework voor indirecte belastingen binnen de divisies;
- Begeleiden van de aangiften omzetbelasting;
- Opstellen en optimaliseren van pro rata aftrek;
- Review van de periodieke belastingaangiften;
- Begeleiden van belastingcontroles;
- Bijdragen aan vergroten van de fiscale bewustwording binnen het bedrijf.

Functie-eisen
De ideale kandidaat heeft een afgeronde HBO- of universitaire opleiding fiscaal recht en zo'n 4-6 jaren relevante werkervaring. Je bent gefocust op omzetbelasting. Ervaring in de financiële sector is een pré maar geen vereiste. Je bent resultaatgericht, hands-on, analytisch, kritisch, leergierig en een teamspeler. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden, ben je in staat op uiteenlopende niveaus te communiceren en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Inlichtingen
Verzend uw CV via e-mail jan@akerrecruitment.nl
Contact info Jan Aker
Contact telefoon: 020-4714537 of 06-53237941
Contact e-mail: jan@akerrecruitment.nl

Ga terug naar de vorige pagina